2. dönem 2. ortak yazılı sınavları ne zaman?

2. dönem 2. ortak yazılı sınavları ne zaman?
İkinci dönem ikinci ortak sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyor. MEB, ikinci dönem ikinci yazılı sınavları için örnek soru kitapçıklarını yayınladı. İşte detaylar:

MEB, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem ikinci yazılı sınavlarına hazırlık amacıyla örnek soru kitapçıklarını her sınıf düzeyinde öğrencilere sundu. Bu örnek soruların çözüm videoları da mevcut, böylelikle öğrenciler sorulara nasıl cevap vereceklerini daha iyi anlayabilirler.

Sınav Tarihleri

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem ikinci yazılı sınavları, 27 Mayıs - 07 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ancak, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınav tarihleri bir hafta öne alındı.

8. sınıf öğrencileri için "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" 2 Haziran 2024'te, 12. sınıf öğrencileri için "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)" ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak.

Bu nedenle, 8 ve 12. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin ikinci dönem ikinci yazılı sınavları 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihlerde sınavlarına girecek olan öğrenciler, hazırlıklarını bu doğrultuda planlamalıdır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.